Ik wil me inzetten als vrijwilliger

 

Draag je steentje bij als vrijwilliger
Ons ziekenhuispersoneel draait altijd op volle toeren om elke patiënt de best mogelijke zorg te verlenen. Het zal je niet verbazen dat iedereen hiermee meer dan zijn handen vol heeft!

Vrijwilligers BornemEr zijn echter heel wat taken die binnen het ziekenhuis ook perfect door vrijwilligers kunnen worden vervuld. Een vrijwilliger neemt geen taken over van het personeel, maar ondersteunt de personeelsleden van de afdeling. Bij elk van die taken staat het contact van mens tot mens centraal. Zo werk je mee aan een menselijker klimaat en bied je op jouw manier een meerwaarde aan de dienstverlening.

Vrijwilligers mogen bijvoorbeeld geen medicatie geven. Wél help je onder andere bij het intern vervoer, bij de maaltijdbegeleiding,... Je hebt hierbij oog voor de kleine wensen en het eigen tempo van de patiënt. Zo kan je al eens een babbeltje slaan of luisteren naar het verhaal van een patiënt die misschien weinig bezoek krijgt.

Daarom zijn wij heel blij wanneer wij op de medewerking van vrijwilligers kunnen rekenen!

 

Is vrijwilligerswerk iets voor jou?
Heb je interesse om als vrijwilliger mee te werken in AZ Rivierenland?
Draag je andere mensen een warm hart toe?
Kan je je op vaste basis vrijmaken om je handen uit de mouwen te steken?
Ben je bereid om het werk van onze medewerkers te verlichten én onze patiënten te helpen waar nodig?
Dan ben jij de geknipte vrijwilliger die we zoeken!

Laat ons zeker snel weten wat je ons te bieden hebt en waar je interesses rond vrijwilligerswerk liggen. We proberen voor elk profiel de juiste dienst te zoeken en samen met de hoofdverpleegkundige bekijken we welk takenpakket best bij jou aanleunt.

 

Wat krijg je in de plaats voor je inspanningen als vrijwilliger?
Vrijwilligers worden zowel door onze patiënten als door onze medewerkers met enthousiasme en met de glimlach onthaald. Wij zijn er zeker van dat je op het eind van een vrijwillige werkdag een grote voldoening ervaart!

Ook tijdens onze sportieve of culturele personeelsuitstappen of op het jaarlijks personeelsfeest mogen jullie zeker niet ontbreken! Tijdens het personeelsfeest kan je samen met de collega’s van jouw dienst genieten van een culinaire avond. De dansers onder jullie kunnen nadien de beentjes loszwieren op de dansvloer!

 

Ondersteuning door Present
Al onze vrijwilligers zijn verzekerd via Present. Via deze organisatie krijg je tijdens jouw eerste jaar als vrijwilliger een basisvormig, welke je zal helpen om jouw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen. Daarna heb je eveneens de mogelijkheid om - gratis - zeer interessante opleidingen te volgen.

Lees het verhaal van vrijwilligster Maria
Lees het verhaal van vrijwilligster Maria

 

Vrijwilliger Luc
     Lees het verhaal van vrijwilliger Luc

 

Ben je overtuigd om als vrijwilliger aan de slag te gaan in ons ziekenhuis?
Neem dan contact op met Linda Gijsbrechts (coördinator studenten en vrijwilligers) via 03 880 91 42 of linda.gijsbrechts@azr.be.