Maaltijden


Onze keuken kiest voor kwaliteit!keuken Rumst
Het personeel van de voedingsdienst bereidt elke dag met de grootste zorg gezonde en gevarieerde maaltijden. Tijdens de bereiding en verstrekking van voeding zijn strikte hygiëneregels van kracht.

Je hebt een ruime keuze aan gerechten voor zowel het ontbijt, het middagmaal als het avondeten. Bij opname zal een medewerker bij jou langskomen om je maaltijdkeuze te noteren. Volg je van thuis uit reeds een specifiek dieet, geef dit dan zeker door. We proberen hierbij zo veel als mogelijk te voldoen aan jouw wensen en noden.

Het is mogelijk dat je tijdens jouw verblijf voedingsbeperkingen krijgt. Schrijft je arts een dieetmaaltijd voor, dan wordt die door een van onze diëtisten samengesteld: zij bespreekt samen met jou het dieet en geeft je bij ontslag een advies mee.

Ons ziekenhuis kiest ervoor om de door de arts of andere zorgverlener voorgeschreven dieetrichtlijnen strikt te volgen. Dit bevordert jouw herstel en het is goed voor jouw gezondheid!

Het is dus niet nodig zelf voeding mee te brengen. Indien je dit toch doet, is het van belang:

  • geen etenswaren mee te brengen die gemakkelijk kunnen bederven, zoals vlees, vis of zuivel
  • de bewaarschriften en de houdbaarheidsdata goed op te volgen (houd er rekening mee dat niet in alle patiëntenkamers een ijskastje is voorzien)
  • te weten dat de verpleegafdeling meegebrachte voeding niet voor jou mag bewaren om op een later tijdstip terug aan te bieden. Het eten van meegebrachte voeding gebeurt op jouw eigen verantwoordelijkheid.

Wij bieden koffie, thee en water aan tijdens jouw opname. In de cafetaria en op verschillende plaatsen in het ziekenhuis vind je automaten met snacks, frisdrank of warme dranken.

 

Tijdstippen van de maaltijden
De maaltijden worden doorgaans op de volgende tijdstippen opgediend:

ontbijt:   07:30u
middagmaal:      11:30u
avondmaal:   16:30u (campus Bornem)
    17:30u (campus Rumst)

 

Assortiment broodbuffetwagen (campus Rumst) Assortiment broodbuffetwagen (campus Rumst)
Assortiment broodbuffetwagen (campus Bornem) Assortiment broodbuffetwagen (campus Bornem)