Telefonie en briefwisseling

 

Telefonie
Het gebruik van een eigen GSM-toestel is in het ziekenhuis toegelaten op de gewone verpleegafdelingen. Blijf wel echter voorzichtig bij gebruik in de buurt van medische toestellen: houd minstens 1 meter afstand om deze toestellen niet te ontregelen. Op de diensten intensieve zorgen, medische beeldvorming, de behandelruimten op spoedgevallen, het operatiekwartier en de ontwaakzaal is GSM-gebruik niet toegestaan.

Wens je op jouw kamer gebruik te maken van een vast telefoontoestel, dan kan je bij de opnamedienst een persoonlijke telefooncode en telefoonnummer aanvragen. Deze code heb je nodig om een buitenlijn te kunnen vormen. Internationale beloproepen zijn niet mogelijk.

Familieleden of kennissen kunnen van buiten het ziekenhuis wel steeds naar jou bellen, ook zonder deze telefooncode. Zij kunnen via het onthaal het rechtstreeks telefoonnummer vragen.

 

Briefwisseling
Om jouw verblijf aangenamer te maken kan je post ontvangen in het ziekenhuis. De post wordt meermaals per week rondgedragen op de afdelingen. Brieven die je zelf wil versturen kan je - voldoende gefrankeerd - afgeven aan een verpleegkundige. Hij of zij doet dan het nodige.