Rooming-in

Overnachten bij een patiënt?rooming in
Wanneer een patiënt palliatief is, extra zorgen nodig heeft of moeilijk kan communiceren met de zorgverleners, kan aanwezigheid van een familielid gedurende de opname nuttig zijn. Of voor pasgeborenen die langer op de afdeling moeten blijven dan de moeder, kan 1 van de ouders blijven overnachten. We spreken dan over hotelfunctie of rooming-in.

 

Wat is de kostprijs voor rooming-in?
Vanaf het moment dat er voor een familielid een bed en/of maaltijd wordt voorzien, wordt een supplement aangerekend voor de mantelzorger.

Maaltijd:

  • ontbijt: 8,50 euro
  • middagmaal: 18,00 euro
  • avondmaal: 10,00 euro

Overnachting:

  • in een (plooi)bed: 20,00 euro per nacht (gratis voor een minderjarige)
  • in een zetel: gratis

Andere optionele kosten (tandenborstel, pyjama, scheersetje, ...): zie overzichtslijst actuele prijzen.

Wanneer het familielid zelf zorgen nodig heeft, gebeurt dit met een opname op naam van deze persoon en valt dit niet onder de hotelfunctie. Dit dient steeds besproken te worden met de behandelend arts van de patiënt.

 

Hoe kan je rooming-in aanvragen?
Bespreek de mogelijkheid tot rooming-in eerst met de behandelend arts of de hoofdverpleegkundige van de afdeling: deze dient hiervoor akkoord te geven op basis van de medische toestand van de patiënt.
Bij een positief akkoord van de arts of verpleging wordt rooming-in vermeld op de opnameverklaring en dient dit fomulier ondertekend te worden door de patiënt zelf of zijn vertegenwoordiger.

Overzicht prijzen, producten en diensten Overzicht prijzen, producten en diensten