AZ Rivierenland

 

De ziekenhuizen AZ Heilige Familie en Sint-Jozefkliniek Bornem zijn sinds 1 januari 2019 samen 1 ziekenhuis: AZ Rivierenland!

Door deze fusie kan AZ Rivierenland in de toekomst haar patiënten in de zorgregio kwaliteitsvolle zorg dicht bij huis blijven garanderen. Doordat we nu onze krachten en ervaring bundelen, kunnen we bovendien verder investeren én bouwen we een aantal behandelingen en zorgtrajecten verder uit in samenwerking. Een breder aanbod dus, en dit met dezelfde gezichten en in een vertrouwde campus dicht bij huis.

Ook onze medewerkers kunnen voortaan meer en gemakkelijker kennis, ervaring en innovatieve technologieën delen. Als ziekenhuis ondersteunen we dit onder meer door verantwoorde investeringen en een gezond financieel beheer voorop te stellen.

 

1 ziekenhuis, 3 campussen
De campussen Rumst en Bornem blijven instaan voor acute zorg, met elk een dienst spoedgevallen en een dienst intensieve zorgen. De campus Willebroek blijft een volwaardig dagziekenhuis voor chirurgie, inwendige geneeskunde en geriatrie.

infographic zorgregio

infographic cijfers 2020