Pastorale dienst

campus Rumst

De pastorale dienst als je nood hebt aan een goed gesprek
Patiënten en hun familie of vrienden kunnen bij de pastorale dienst terecht als ze nood hebben aan een goed gesprek.

Misschien kan je jouw verhaal niet kwijt in jouw naaste omgeving of wil je praten over verdriet, twijfel en hoop.  Welke ook je levensbeschouwing is, de pastor wil in wederzijds respect altijd luisteren naar jou.  Hij helpt je graag mee te zoeken naar antwoorden, zin of betekenis.

 

Wegwijs in de werking van onze pastorale dienst
Patiënten kunnen elke woensdag, zondag of feestdag de communie ontvangen op hun kamer. Zwaar zieke patiënten kunnen op die momenten ook een kruisje krijgen.

Op zondagen en kerkelijke feestdagen is er om 10.00u een gebedsviering in de kapel.

De ziekenhuiskapel is toegankelijk op ieder tijdstip van de dag voor wie behoefte heeft aan stilte, bezinning of gebed.  Volg hiervoor route 75.  Bezinnings- en gebedsteksten zijn beschikbaar aan de ingang van de kapel.   Daar kan je ook een kaarsje kleven als je graag een kaarsje laat branden in de zondagviering.  In de kapel kan je eveneens een intentieboek vinden waarin je een gebedsintentie kan schrijven.

De pastor geeft de ziekenzegen aan ieder die er om vraagt.  De zegening wordt gekenmerkt door een gemeenschappelijke handoplegging en gebed.  In aanwezigheid van de familie kan deze zegening uitgroeien tot een intens teder moment van dankbaar delen in vreugde en in pijn.

Wens je op jouw kamer een gesprek te hebben met een lekenconsulent of met een vertegenwoordiger van een andere eredienst dan de katholieke, laat dit dan weten aan de verpleging. Zij doen dan het nodige voor jou.

Asselberg Dirk

Asselberg Dirk - AZ Rivierenland

pastorale dienst

03 880 90 11

dirk.asselberg@azr.be

Contacturen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av