Nucleaire geneeskunde

campus Rumst

Belangrijk nieuws
De afdeling nucleaire geneeskunde wordt grondig verbouwd van maandag 2 oktober tot zondag 10 december om de kwaliteit van dienstverlening voor jou te verbeteren.Bovendien wordt de huidige SPECT-camera vervangen door een geavanceerde SPECT-CT-camera, waarmee we onze dienstverlening kunnen uitbreiden met 3D hybride beeldvorming.
Tijdens de renovatiewerken helpen we jou graag verder op de dienst nucleaire geneeskunde van onze campus in Bornem.

 

Nucleaire geneeskunde onderzoekt de werking van onze organen
Op de dienst nucleaire geneeskunde - ook wel isotopen genoemd - wordt de werking van verscheidene organen gemeten en afgebeeld. 
Zij verschilt hierbij van andere medische beeldvormingstechnieken, zoals RX, CT, echo, MRI,... die een gedetailleerd beeld van de structuur bekijken.

Bij elk soort onderzoek wordt jou een aangepast product toegediend om de functie van het gevraagde orgaan (hart, longen, hersenen, schildklier, bot,....) vast te leggen.  De dosis van deze licht radioactieve producten is zeer laag en verdwijnt snel uit het lichaam via urine en spontaan verval.  Er blijven dus geen restanten over!

Nadat het product is toegediend, kan een onderzoek ofwel onmiddellijk ofwel na een bepaalde inwerkingstijd plaatsvinden.  Wij geven steeds de nodige informatie over jouw onderzoek door bij het maken van de afspraak, zodat je hiermee rekening kan houden.

Een afspraak is alleen mogelijk met een voorschrift van een arts.

De opname van de scan omvat het hele orgaan dat dient te worden onderzocht.
Dit wil zeggen dat bij een botscan meestal het hele skelet wordt afgebeeld.  Vaak worden zo afwijkingen opgespoord die op een andere plaats zitten dan de klachten. Dit scantoestel is langs alle kanten open.  Je hoeft dus niet in een 'tunnel'.

 

Jouw veiligheid als patiënt staat centraal
Onze afdeling voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.  Wij baseren ons hiervoor op QUANUM (Quality Management in Nuclear Medicine).
Onze camera's voldoen aan de hoogste normen van beeldkwaliteit en worden op zeer regelmatige basis door een onafhankelijke externe instantie gecontroleerd. 

Voor de beste beeldkwaliteit - zonder onnodige extra stralenbelasting - werkt onze afdeling nauw samen met de dienst medische beeldvorming voor:

  • SPECT - CT
  • SPECT - MRI

Al onze medewerkers volgen voortdurend bijscholingen en opleidingen en zijn geaccrediteerd.  Op die manier garanderen wij jou de beste kennis en zorg.

dr. Geysen Astrid

dr. Astrid Geysen - AZ Rivierenland

nucleaire geneeskunde

03 880 90 80

astrid.geysen@azr.be

route 102

werkt aan conventietarief

verzekerd via eigen makelaar

Dr. Astrid Geysen biedt algemene zorg binnen nucleaire geneeskunde.

Raadplegingen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Devos Inge

- hoofd nucleaire geneeskunde
Inge Devos - AZ Rivierenland

nucleaire geneeskunde

03 880 90 11

inge.devos@azr.be

route 102

Contacturen
Rumst
Bornem
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

DATscan DATscan