Geneeskunde 1

campus Rumst

Verpleegafdeling voor patiënten met een cardiale of internistische aandoening
Ons ziekenhuis beschikt over een speciale afdeling waar patiënten met een cardiale (hart), neurologische (zenuwen) of pulmonaire (longen) aandoening terecht kunnen voor het stellen van de juiste diagnose en een aangepaste behandeling.

Het gespecialiseerde team van de afdeling geneeskunde 1 bestaat uit een hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen en zorgkundigen. Zij worden dagelijks bijgestaan door logistiek assistenten, kinesisten en ergotherapeuten, logopedisten, een sociaal verpleegkundige, een pastoraal medewerker, de dienst interne liaison (dit is de dienst die de noden en risico's van de geriatrische patiënten screent), een administratief medewerker en een vrijwilliger.

Deze verpleegafdeling telt 27 kamers, waarvan 19 eenpersoonskamers en 8 tweepersoonskamers. Er is monitoring voorzien op 2 tweepersoonskamers en 2 eenpersoonskamers. De kamers met monitoring staan omwille van organisatorische redenen ter beschikking van zowel mannen als vrouwen.

Elke kamer is voorzien van toilet, flatscreen en een persoonlijk koelkastje. Op de afdeling is er mogelijkheid tot het nemen van een douche.

 

Bedside monitoring en telemetrie
Naast bedside monitoring wordt er op de verpleegafdeling geneeskunde 1 ook aan telemetrie (opvolging van het hartritme) en teleoxymetrie (opvolging van het zuurstofgehalte) gedaan. Om deze onderzoeken correct te laten verlopen en de resultaten niet te verstoren mag je niet op eigen houtje de afdeling verlaten - tenzij natuurlijk voor andere onderzoeken op een andere afdeling.

Elke dag komt jouw behandelend arts (of vervanger) op controle. Tijdens dit bezoek zal deze al jouw vragen beantwoorden. Wil jij, of een familielid, een persoonlijk gesprek met de arts, vraag dit dan aan de hoofdverpleegkundige. Deze zal in samenspraak met de arts bepalen wanneer dit het beste past.

Op de dag van je opname op de verpleegafdeling geneeskunde 1 krijg je van de verpleegkundige een anamnesedocument. Het is érg belangrijk dat je dit document zo snel mogelijk invult en aan de verpleegkundige terug bezorgt. Geef zeker ook 1 persoon op die als contactpersoon de contacten met de verpleging en de artsen onderhoudt.

Wij wensen jou een aangenaam verblijf en een spoedig herstel!

Belmans Anja

- hoofdverpleegkundige geneeskunde 1 Rumst
Belmans Anja - AZ Rivierenland

geneeskunde 1

03 880 94 90

anja.belmans@azr.be

route 33

Je kan de hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 07:00u en 15:30u. 

Contacturen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Welkom op de afdeling D1 Welkom op de afdeling D1
Opname op de stroke unit na een beroerte Opname op de stroke unit na een beroerte
Rookstopbegeleiding Rookstopbegeleiding
Trombose: preventie en behandeling Trombose: preventie en behandeling