Kabouterland

Kabouterland biedt plaats aan 75 kinderen tussen 0 en 3 jaar. 
Het kinderdagverblijf werkt met semi-verticale groepjes: dit betekent dat kinderen van 0 tot +/- 18 maanden en van +/- 18 tot 36 maanden apart worden opgevangen. Iedere groep wordt begeleid door een team van begeleiders, die aandacht geven aan de leeftijdsspecifieke noden en het ontwikkelingsniveau van ieder kindje.

 

Openingsuren
Kabouterland is elke werkdag open van 06:30u ’s morgens tot 18:30u ’s avonds. Wij vragen om deze uren te respecteren bij het brengen en afhalen. Tussen 12:00u en 14:00u bewaren wij de rust in het kinderdagverblijf: tijdens deze momenten kunnen kindjes niet gebracht of afgehaald worden. De sluitingsdagen van Kabouterland vind je hier.  

 

Een dagje in Kabouterland
kinderdagverblijf 2Er gebeurt heel wat op een gemiddelde dag in Kabouterland, maar we hanteren wel een vaste dagindeling om onze kindjes een vertrouwd ritme te geven. Voor de allerkleinsten is het nog niet mogelijk om dit schema te volgen: zij eten en slapen wanneer zij dit nodig hebben.

Om 06:30u starten we in 2 groepjes. We openen de andere groepjes stapsgewijs zodat tegen 09:00u alle kinderen in hun eigen groepje zitten.

Om 11:00u krijgt jouw kindje middageten. Dit is een warme maaltijd die uit soep en hoofdgerecht bestaat. Je vindt het weekmenu in elk groepje en onderaan deze pagina. Na het eten worden de kinderen te slapen gelegd voor hun middagdutje (uitgezonderd de allerkleinsten).

Om 15:00u is het tijd voor het vieruurtje. De babygroepen krijgen fruitpap, de peuters krijgen vers fruit en een boterham.

Vanaf ongeveer 16:00u worden de groepjes weer één voor één gesloten, waarbij de nog aanwezige kinderen naar de andere groepjes worden gebracht. De laatste 2 groepjes blijven open tot 18:30u.

 

Wij staan open voor jouw feedback
Kabouterland nodigt ouders uit om klachten en feedback bij voorkeur meteen te bespreken met de kinderbegeleider of de directeur / administratie. Er zal geluisterd worden en samen met de ouders gezocht worden naar de gepaste oplossing volgens de klachtenprocedure van het kinderdagverblijf.

Wintermenu - week 1 Wintermenu - week 1
Wintermenu - week 2 Wintermenu - week 2
Wintermenu - week 3 Wintermenu - week 3
Wintermenu - week 4 Wintermenu - week 4
Sluitingsdagen 2024 Sluitingsdagen 2024
Klachtenbehandeling Kabouterland Klachtenbehandeling Kabouterland
Huishoudelijk reglement Kabouterland Huishoudelijk reglement Kabouterland
Privacyverklaring Kabouterland Privacyverklaring Kabouterland
Inspectie Kabouterland 18 01 2023 - verslag Inspectie Kabouterland 18 01 2023 - verslag
Inspectie Kabouterland 18 01 2023 - plan van aanpak Inspectie Kabouterland 18 01 2023 - plan van aanpak