Kabouterland

Kabouterland biedt plaats aan 75 kinderen tussen 0 en 3,5 jaar. 
Het kinderdagverblijf werkt met semi-verticale groepjes: dit betekent dat kinderen van 0 tot 18 maanden en van 18 tot 42 maanden apart worden opgevangen. Iedere groep wordt begeleid door een team van begeleiders, die aandacht geven aan de leeftijdsspecifieke noden en het ontwikkelingsniveau van ieder kindje.

 

Openingsuren
Kabouterland is elke werkdag open van 06:30u ’s morgens tot 18:30u ’s avonds. Wij vragen om deze uren te respecteren bij het brengen en afhalen. Tussen 12:00u en 14:00u bewaren wij de rust in het kinderdagverblijf: tijdens deze momenten kunnen kindjes niet gebracht of afgehaald worden. De sluitingsdagen van Kabouterland vind je hier.  

 

Een dagje in Kabouterland
kinderdagverblijf 2Er gebeurt heel wat op een gemiddelde dag in Kabouterland, maar we hanteren wel een vaste dagindeling om onze kindjes een vertrouwd ritme te geven. Voor de allerkleinsten is het nog niet mogelijk om dit schema te volgen: zij eten en slapen wanneer zij dit nodig hebben.

Tussen 06:30u en 09:00u worden de meeste kinderen gebracht. Om 06:30u zijn 2 groepjes open. Alle kinderen die dan komen, worden in deze groepjes opgevangen. Later op de morgen gaan ook de andere groepjes open. De kinderen worden dan meegenomen naar hun eigen groepjes. Dit gebeurt om 07:45u, 09:00u en 09:15u. Vanaf 09:15u zitten alle kinderen in hun eigen groepje.

Om 11:00u krijgt jouw kindje middageten. Dit is een warme maaltijd die uit soep en hoofdgerecht bestaat. Je vindt het weekmenu in elk groepje en onderaan deze pagina. Na het eten worden de kinderen te slapen gelegd voor hun middagdutje (uitgezonderd de allerkleinsten).

Om 15:00u is het tijd voor het vieruurtje. De allerkleinsten krijgen fruitpap, de peuters krijgen vers fruit en een dessertje (yoghurt, pudding, platte kaas).

Om 15:45u, 16:30u en 18:00u worden de groepjes weer één voor één gesloten, waarbij de nog aanwezige kinderen naar de andere groepjes worden gebracht. De laatste twee groepjes blijven tot 18:30u open.

Wintermenu - week 1 Wintermenu - week 1
Wintermenu - week 2 Wintermenu - week 2
Wintermenu - week 3 Wintermenu - week 3
Wintermenu - week 4 Wintermenu - week 4
Sluitingsdagen Kabouterland 2023 Sluitingsdagen Kabouterland 2023
Vakantieklasje Kabouterland: krokus- en paasvakantie Vakantieklasje Kabouterland: krokus- en paasvakantie
Vakantieklasje Kabouterland: zomervakantie Vakantieklasje Kabouterland: zomervakantie
Vakantieklasje Kabouterland: herfstvakantie Vakantieklasje Kabouterland: herfstvakantie
Huishoudelijk reglement Kabouterland Huishoudelijk reglement Kabouterland
Privacyverklaring Kabouterland Privacyverklaring Kabouterland