Operatiekwartier

campus Rumst

Operatiekwartier hybride zaal

9 ultramoderne operatiezalen
Het operatiekwartier in AZ Rivierenland telt 9 ultramoderne operatiezalen, waarvan 1 hybride zaal. Elke operatiezaal is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en toestellen. De zalen zijn zeer recent vernieuwd en voldoen 100% aan de hedendaagse eisen en normen op vlak van hygiëne, architectuur en patiëntveiligheid.

 

Jaarlijks goed voor 10.000 medische ingrepen
In ons operatiekwartier worden jaarlijks 10.000 medische ingrepen uitgevoerd. Naast het medisch personeel zetten 35 medewerkers zich dagelijks in om dit drukke programma aan operaties vlekkeloos en veilig te laten verlopen. Het gaat hierbij zowel om verpleegkundigen als logistiek, administratief en onderhoudspersoneel.

Alle instrumenten die tijdens de operaties worden gebruikt passeren eerst via onze moderne centrale sterilisatieafdeling. Die zorgt ervoor dat de instrumenten volledig steriel en tijdig aangeleverd worden.

 

OK RumstHoe verloopt zo’n operatie eigenlijk?
Moet je een operatie ondergaan dan word je door de verpleegkundige per bed van je afdeling naar het operatiekwartier gebracht. Doorheen het hele traject wordt je identificatiebandje regelmatig gecontroleerd of stelt men jou een paar keer dezelfde vragen. Zo kunnen we er zeker van zijn dat we jou een correcte, individueel aangepaste behandeling geven. Op die manier garanderen wij de veiligheid van al onze patiënten.

In de operatiezaal tref je artsen en verpleegkundigen aan in blauwe outfit en heel veel apparatuur. Om het risico op infecties zo laag mogelijk te houden is het in de operatiezaal relatief koud. Daarom ligt er tijdens de operatie een warm matrasje onder jou, om het jou zo comfortabel mogelijk te maken.

De anesthesist waakt tijdens de hele operatie over jouw gezondheid en volgt voortdurend een aantal belangrijke gezondheidsparameters op. Na de operatie brengt een verpleegkundige je naar de recovery. Daar kan je rustig wakker worden. De recoveryverpleegkundigen houden je toestand en medische parameters nauwlettend in de gaten. Het is de anesthesist die uiteindelijk beslist wanneer je naar je kamer mag terugkeren.

Crickx Cathy

- hoofdverpleegkundige operatiekwartier Rumst
Crickx Cathy - AZ Rivierenland

operatiekwartier

03 880 97 64

cathy.crickx@azr.be

route 4

Je kan de hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 07:00u en 15:30u. 

Contacturen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Patiëntenboekje chirurgie Patiëntenboekje chirurgie
Patiëntenboekje chirurgie FRANS Patiëntenboekje chirurgie FRANS
Patiëntenboekje chirurgie ENGELS Patiëntenboekje chirurgie ENGELS