Nefrologie

campus Rumst

Jouw nieren… waarvoor dienen deze eigenlijk?

De nieren zijn vitale organen die instaan voor verschillende functies in ons organisme.Nefrologie Rumst

Zij verwijderen overtollig water en afvalstoffen uit het lichaam en regelen de concentraties van talrijke mineralen en elektrolyten (zoals natrium, kalium en calcium) in ons bloed. Daarnaast komen de nieren tussen in de bloeddrukregulatie en spelen zij een rol in de aanmaak van rode bloedcellen. 

De dienst nefrologie of nierziekten van AZ Rivierenland campus Rumst beschikt over de nodige faciliteiten voor de behandeling van patiënten met nierproblemen. Je kan op onze dienst terecht voor zowel de onderzoeken en diagnose, als de opvolging en behandeling van acute en chronische nierinsufficiëntie en de gevolgen daarvan. 

Bij het ontstaan van een nierziekte zijn er in de meeste gevallen bij de patiënt weinig klachten aanwezig. Symptomen zoals een hoge bloeddruk, vochtopstapeling in het lichaam (oedeem), bloed in de urine of 's nachts moeten wateren geven aanleiding tot een bloed- en/of urineonderzoek om zo tot een diagnose van een nierziekte te komen.

Wanneer een ernstigere achteruitgang van de nierfunctie optreedt kunnen symptomen zoals extreme vermoeidheid, jeuk of vermindering van eetlust optreden. Bij de opvolging en behandeling hiervan is een correcte diagnose uiterst belangrijk om een verder verlies van jouw niercapaciteit af te wenden!

dr. Verschoren Wim

dr. Verschoren Wim - AZ Rivierenland

nefrologie

03 880 90 11

wim.verschoren@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via eigen makelaar

Dr. W. Verschoren biedt algemene zorg binnen nefrologie.

Raadplegingen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

dr. De Meyer Vicky

dr. Vicky De Meyer - AZ Rivierenland

nefrologie

03 880 90 11

vicky.de.meyer@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via eigen makelaar

Dr. V. De Meyer biedt algemene zorg binnen nefrologie.

Raadplegingen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av