Endocrinologie en diabetologie

campus Willebroek

Unite for diabetes
AZ Rivierenland heeft een gemotiveerd, erkend diabetesteam, dat haar patiënten centraal zet en hen met de best mogelijke zorg omringt. Ons motto "Unite for Diabetes" benadrukt de interdisciplinaire diabeteszorg: zorgverleners uit verscheidende invalshoeken bekijken samen hoe we jou als patiënt de meest geschikte zorg kunnen aanbieden.

Wie zijn wij?
Ons diabetesteam bestaat uit een team van artsen, diëtisten, verpleegkundige educatoren, podologen, logistiek assistente, een psycholoog en een secretariaat om het team administratief te ondersteunen.

Wat bieden we jou?
Een erkende diabetes-/pompconventie met toegang tot de nieuwste technologie op gebied van insulinepompen en sensoren onder leiding van dr. Sandra Demuynck, dr. Annelies van den Driessche, dr. Vera Eenkhoorn en dr. Paul De Winter.

Consultaties in kader van:

  • medische opvolging
  • jaaronderzoeken
  • zorgtraject diabetes
  • begeleiding bij zwangerschapsdiabetes
  • diabeteswondzorg / een interdisciplinaire voetkliniek
  • opname voor diabetesoppuntstelling

Extra projecten:

  • gespreksavonden met andere patiënten en partner
  • begeleid bewegingsprogramma
  • psychologische ondersteuning
  • informatiemomenten

Als diabetespatiënt kan je genieten van verscheidene tegemoetkomingen voor zowel het voortraject, het zorgtraject diabetes als de diabetesconventie. Het voortraject wordt opgestart en opgevolgd door de huisarts, het zorgtraject is een samenwerking tussen de huisarts en de diabetoloog (waarbij de huisarts de voornaamste behandelaar is) en de diabetesconventie gaat uit van het ziekenhuis.

Verder kan je in ons ziekenhuis ook terecht met diabetische voetwonden:, we beschikken over een diabetische voetkliniek. Patiënten met diabetes en voetwonden worden zo op 1 raadplegingsmoment gezien door de diabetoloog, de vaatchirurg, de podoloog, de verpleegkundige en waar nodig de schoentechnieker

Endocrinologie
Naast diabeteszorg kan je ook bij ons terecht voor de oppuntstelling en behandeling van hormonale problemen. Een endocrinoloog behandelt ziekten van klieren die hormonen afscheiden in het bloed en zo de werking van bepaalde organen beïnvloeden. Voorbeelden van deze klieren zijn de schildklier, de hypofyse, de bijnier, de eierstokken en testes en de bijschildklieren.

Obesitasteam
Binnen AZ Rivierenland staan we met een multidisciplinair team klaar om je te begeleiden bij het aanpakken van overgewicht en obesitas. We bieden dieetbegeleiding, medicamenteuze behandeling, psychologische ondersteuning en een bewegingsprogramma onder begeleiding van een kinesist. Daarnaast beschikken we ook over een ervaren team van bariatrisch chirurgen die vermageringsoperaties uitvoeren.

Heb je vragen?
Stel ze gerust. We zijn er om jou te helpen!
Je kan ons bereiken op werkdagen via telefoon 03 890 18 81 of via e-mail diabeteszorg.bornem@azr.be. Buiten de werkuren en bij een acuut diabetesprobleem kan je terecht bij jouw huisarts, wachtdienst of spoed.

dr. Van den Driessche Annelies

- diensthoofd endocrinologie-diabetologie Bornem en Willebroek
dr. Van den Driessche Annelies - AZ Rivierenland

endocrinologie en diabetologie

boek jouw afspraak online

03 880 90 11

diabetessecretariaat.bornem@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via Amma

Dr. A. Van den Driessche biedt algemene zorg binnen endocrinologie-diabetologie.

Raadplegingen
Bornem
Willebroek
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

dr. Eenkhoorn Vera

dr. Eenkhoorn Vera - AZ Rivierenland

endocrinologie en diabetologie

boek jouw afspraak online

03 880 90 11

diabetessecretariaat.bornem@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via Amma

Dr. V. Eenkhoorn biedt algemene zorg binnen endocrinologie en diabetologie.

Raadplegingen
Bornem
Willebroek
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Voedingsadvies bij diabetes Voedingsadvies bij diabetes