Hartrevalidatie

Patiënten met een hartaandoening hebben vaak baat bij een specifiek cardiaal revalidatieprogramma
Ons centrum beschikt over een door het RIZIV erkend cardiaal revalidatiecentrum. Met dit programma trachten we een gezondere levensstijl aan te leren met meer beweging, gezonde voeding, minder stress en rookstopbegeleiding indien nodig. Naast de fysieke revalidatie - onder leiding van de cardioloog-revalidatiearts en kinesitherapeuten - is er ook ruimte voor dieetadvies, sociale en psychologische begeleiding.

Deze cardiale revalidatie verloopt in 2 fases:

  1. Informatie tijdens jouw opname
    Indien je in aanmerking komt voor hartrevalidatie word je hierover tijdens jouw opname in het ziekenhuis geïnformeerd. We bieden dit programma aan bij
    patiënten na een hartinfarct, een ballondilatatie en/of stentimplantatie, overbruggingen van de kransslagaders, een klepoperatie, een harttransplantatie en bij bepaalde patiënten met hartfalen. De kinesitherapeuten komen bij jou langs op de kamer en zullen de nodige aanvraagdocumenten opstellen en verzenden naar jouw mutualiteit.
  2. De trainingen
    Het ambulant hartrevalidatieprogramma bestaat uit fysieke trainingen met medische opvolging. In totaal gaat het om 45 sessies aan 3 keer per week. Deze zijn uit te voeren binnen een periode van 6 maanden na de aanvraag. Je wordt begeleid door een multidisciplinair team dat bestaat uit een cardioloog-revalidatiearts, kinesitherapeuten, diëtisten, psychologen en de sociale dienst.

Cardiale revalidatie is een belangrijke stap in het traject naar genezing en welzijn voor hartpatiënten. Samen verbeteren we jouw conditie en werken we preventief aan jouw toekomst.
Voor vele patiënten speelt deze revalidatie een kritische rol in toename van levenskwaliteit en duur.

 

dr. Cornez Barbara

dr. Cornez Barbara - AZ Rivierenland

werkt aan conventietarief

verzekerd via Amma

Dr. B. Cornez biedt algemene zorg binnen cardiologie, met bijzondere interesse voor:

  • cardiale revalidatie

Raadplegingen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av