Dagziekenhuis heelkunde

campus Bornem

Telefoonnummer afdeling: 03 890 16 35.

Voor een heelkundige ingreep zonder overnachting kom je terecht in hetdagziekenhuis heelkunde: de opname duurt slechts een dag en ’s avonds mag je terug naar huis. Je wordt opgevangen en verzorgd door een team van verpleegkundigen: zij geven jou de beste verpleegkundige zorgen.

Het dagziekenhuis heelkunde beschikt over 33 bedden, verdeeld over 13 tweepersoonskamers en 7 eenpersoonskamers.

 

Hoe verloopt een opname op het dagziekenhuis?
Zodra je toekomt op het dagziekenhuis krijg je een kamer toegewezen. De verpleegkundige overloopt samen met jou de nodige administratieve formaliteiten, legt jou het dagverloop uit en start met de voorbereidingen voor de heelkundige ingreep. Je doet een operatieschortje aan en verwijdert eventuele juwelen (ook trouwring!), contactlenzen en tandprothesen (enkel bij algemene verdoving).

Eén van de logistiek assistenten brengt jou naar het operatiekwartier. Let wel: het startuur voor jouw operatie is steeds een richtuur, onverwachte omstandigheden kunnen zorgen voor afwijkingen.

Na de operatie word je naar de ontwaakzaal gebracht. Onder begeleiding van verpleegkundige en anesthesisten kun je daar uit de verdoving ontwaken. Het is de anesthesist die de toelating geeft om terug naar de kamer te mogen.

Je wordt door de verpleegkundige van het dagziekenhuis op de ontwaakzaal afgehaald. Op het dagziekenhuis zelf voeren we de nodige postoperatieve controles uit. Eten en drinken is pas mogelijk na akkoord van de afdeling: we volgen hiervoor strikt het beleid van de chirurg.

Je mag het dagziekenhuis pas verlaten wanneer de behandelend arts is langs geweest of toestemming geeft aan de verpleegkundigen om je te laten vertrekken. Bij vertrek krijg je specifieke medische en verpleegkundige instructies mee. Heb je vragen, stel deze dan gerust: we zijn er om jou te helpen!

 

Wat als je niet naar huis kan?
Heel soms gebeurt het dat je om medische redenen het dagziekenhuis toch nog niet mag verlaten. In het geval een overnachting noodzakelijk blijkt, krijg je een kamer op een verpleegafdeling.

Bernaerts Sophie

- hoofdverpleegkundige dagziekenhuis heelkunde
Sophie Bernaerts - AZ Rivierenland

dagziekenhuis heelkunde

03 890 17 85

sophie.bernaerts@azr.be

route 71

Je kan de hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 08:00u en 16:00u.

Contacturen
Bornem
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

dr. Boogmans Thomas

- medisch diensthoofd dagziekenhuis heelkunde Bornem
dr. Boogmans Thomas - AZ Rivierenland

anesthesie, reanimatie

03 880 90 11

thomas.boogmans@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via Amma

Dr. T. Boogmans biedt algemene zorg binnen anesthesie, met bijzondere interesse voor:

  • intensieve zorgen

Raadplegingen
Bornem
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Pijnmedicatie tijdens en na jouw opname Pijnmedicatie tijdens en na jouw opname