Dagziekenhuis geriatrie

campus Willebroek

Onze bevolking wordt alsmaar ouder. Dit gaat veelal gepaard met specifieke problemen en ziektes zoals vergeten, herhaald vallen,... Niet elk van deze problemen vereist een klassieke ziekenhuisopname. Vaak kunnen we een diagnose en passende behandeling stellen tijdens een dagopname. Zeker op hoge leeftijd heeft een klassieke opname mét overnachting in het ziekenhuis meer nadelen dan voordelen (verwardheid).

dagziekenhuis geriatrie 2Het dagziekenhuis geriatrie biedt een alternatief voor de klassieke opname. Tijdens deze dagopname voert het geriatrisch team alle noodzakelijke onderzoeken met betrekking tot jouw medische en sociale problemen op één dag uit. In samenspraak met de huisarts, die het eerste aanspreekpunt blijft voor jouw gezondheidsproblemen, kan een programma op maat uitgewerkt worden, rekening houdend met de eigen wensen en beperkingen. Het is ook mogelijk om tijdens deze dagopname behandelingen (bv. bloedtransfusie) te ondergaan.


Je kan bij ons terecht voor diagnostische programma’s (herhaald vallen, frailty (algemene kwetsbaarheid), geheugenproblemen, anorexie en vermagering, osteoporose, bloedarmoede, polyfarmacie, of algemeen internistisch nazicht) en therapeutische programma’s (transfusie van bloed/ijzer, bisfosfonaattoediening of wondproblemen).

Wil je meer lezen?
Je vindt heel wat informatie in onze brochure.

Verbesselt Veerle

Verbesselt Veerle - AZ Rivierenland

verpleegkundige

03 860 37 52

veerle.verbesselt@azr.be

Contacturen
Bornem
Willebroek
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Geriatrisch dagziekenhuis Geriatrisch dagziekenhuis
Kwaliteitshandboek geriatrie Kwaliteitshandboek geriatrie