Mijn Geneesmiddelen: beheer jouw voorschriften in de mobiele app

 

Dankzij de eID heb je al een tijdje geen papieren bewijs van elektronisch voorschrift meer nodig om geneesmiddelen in de apotheek af te halen.
De app Mijn geneesmiddelen gaat nog een stapje verder: je kan in de app ook je apothekersbezoek voorbereiden, voorschriften verbergen en je voorgeschreven geneesmiddelen reserveren bij de apotheek.

 

Jouw voorschriften altijd op zak dankzij de appapp mijn geneesmiddelen
Je kan de app Mijn geneesmiddelen installeren op jouw smartphone om zo via een beveiligde toegang (itsme) jouw voorschriften bekijken en bewaren. Je vindt er ook de bijsluiter van jouw voorgeschreven geneesmiddelen.

Het volstaat om bij de apotheek het voorschrift in de app te tonen. Zo kan de apotheker de barcode scannen en eenvoudig en snel het geneesmiddel afleveren.
De app is een extra manier om jouw geneesmiddelen papierloos af te halen, maar het blijft ook mogelijk om dat te doen met jouw eID of op papier via een bewijs van voorschrift met barcode.

 

Voor jou, maar ook voor jouw naasten
In de app kan je voorschriften beheren van jezelf, maar ook van mensen voor wie je een zorgmandaat hebt.

 

Bereid je bezoek aan de apotheek voor
Je kan jouw bezoek aan de apotheek makkelijk voorbereiden via de app Mijn geneesmiddelen dankzij deze 3 functies:

  1. Lijsten maken:
    Je kan uit een aparte lijst maken. Dit is handig voor mensen met veel voorschriften, als je deze geneesmiddelen niet allemaal meteen wil afhalen.
  2. Je kan via de app gemakkelijk geneesmiddelen reserveren bij jouw apotheek naar keuze.
  3. Bepaal wie welke voorschriften kan zien:
    Standaard ziet de apotheker al jouw openstaande voorschriften wanneer die jouw eID inleest. Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen het of zichtbaar is. Zo houd je de controle over uw persoonlijke gegevens.

 

Download de app
De app is nu beschikbaar voor iOS en Android

Bron: https://bit.ly/3LdH2Bo