Radiotherapie - Iridium

campus Rumst

Radiotherapie bestrijdt kwaadaardige cellen met ioniserende straling
Radiotherapie is een veelgebruikte methode om kanker te behandelen. Ze wordt ook wel "bestraling" genoemd. Meer dan de helft van alle kankerpatiënten krijgt tijdens het verloop van zijn/haar ziekte bestralingen toegediend, vaak in combinatie met een chirurgische ingreep, chemotherapie en/of hormoontherapie.

De bestraling is erop gericht om kwaadaardige cellen te doden of om lokaal een betere controle te krijgen op het verloop van de ziekte.  Dankzij de technologische vooruitgang kunnen we kankercellen tegenwoordig heel precies bestralen. Dit verhoogt de doeltreffendheid van de radiotherapie en vermindert de bijwerkingen.

Bestralingen vinden plaats in 1 van de bestralingscentra van ons Iridium netwerk.

Onze missieIridium logo
Samen participeren in een innoverend expertisecentrum radiotherapie voor integrale zorg, waarbij we streven naar de optimale behandeling en nazorg van elke individuele patiënt.

 

Grootste in België
Iridium is het grootste radiotherapienetwerk van België. Binnen een hecht netwerk van 8 ziekenhuispartners wisselen we expertise uit, investeren we in baanbrekend onderzoek en materiaal en passen we innovatieve behandelingen toe. Gestructureerd, efficiënt, supergespecialiseerd. Met de patiënt aan wie we de beste zorg willen verstrekken steeds in het centrum van ons engagement.

 

Iridium netwerk in het kort

  • aantal radiotherapiebehandelingen per jaar: > 6.000
  • aantal nieuwe patiënten per jaar: > 4.500  
  • aantal lineaire versnellers: 11, waarvan 2 toestellen voor stereotactische radiotherapie en 1 toestel voor intra-operatieve radiotherapie
  • aantal radiotherapeuten: 22
  • aantal werknemers: > 110

 

Meer info?
Surf naar de website van het Iridium netwerk.