Dagziekenhuis heelkunde

campus Rumst

Openingsuren dagziekenhuis: 07:00u - 19:30u

 

Laat je behandelen in ons dagziekenhuis en keer dezelfde dag terug naar huis
Als patiënt kan je voor bepaalde ingrepen terecht in het dagziekenhuis van AZ Rivierenland. Een opname in het dagziekenhuis duurt slechts een dag. Na de behandeling keer je gewoon terug naar huis.

Een team van verpleegkundigen, een verzorgende, logistiek assistente en secretaresses vangt je perfect op en verstrekt de beste medische zorgen. Ons dagziekenhuis beschikt over:

 • 30 éénpersoonskamers
 • 1 vierpersoonskamers
 • een pediatrische functie met 4 kinderbedjes

 

Hoe verloopt jouw opname in het dagziekenhuis?

 1. Schrijf je bij aankomst in het ziekenhuis eerst in aan de onthaalbalie in de inkomhal en ga dan naar het dagziekenhuis (route 16). 1 persoon mag je gedurende je hele verblijf in het dagziekenhuis begeleiden. Hij of zij kan tijdens de dag terecht in de cafetaria van het ziekenhuis voor een maaltijd of een drankje.
 2. Begeef je daarna naar de balie van het dagziekenhuis zelf, waar een secretaresse de nodige administratieve formaliteiten vervult.
 3. Een verpleegkundige brengt je vervolgens naar je kamer, legt je uit hoe de dag verder zal verlopen en start met de voorbereidingen voor de heelkundige ingreep. Zo moet je bijvoorbeeld vóór de ingreep een operatiehemdje aantrekken en juwelen, contactlenzen of een kunstgebit uitdoen. 
 4. Vervolgens word je met jouw bed naar het operatiekwartier gebracht. Het uur dat je kreeg meegedeeld waarop normaal gezien de operatie doorgaat, is steeds een richtuur. Door onverwachte omstandigheden kan hiervan worden afgeweken.
 5. Na de operatie word je naar de ontwaakzaal gebracht. Hier kan je rustig onder begeleiding van een anesthesist en verpleegkundigen uit de verdoving ontwaken. Het is de anesthesist die uiteindelijk toelating geeft om je naar jouw kamer terug te brengen.
 6. Eens terug op jouw kamer voeren verpleegkundigen een aantal postoperatieve controles uit. Meestal komt de behandelend arts na een ingreep nog langs op je kamer. Hij of zij beslist of je dan al iets mag eten of drinken. Vraag de arts op dat ogenblik ook om je medische attesten in te vullen indien je die nodig hebt.
  De beslissing wanneer je het dagziekenhuis mag verlaten, wordt eveneens door de arts genomen. Vaak krijg je bij je vertrek ook medicijnen en/of specifieke medische instructies mee.

 

Soms gebeurt het dat je om medische redenen het dagziekenhuis niet diezelfde dag mag verlaten. In het geval een overnachting noodzakelijk blijkt, krijg je een kamer op een verpleegafdeling.

Wij wensen jou een aangenaam verblijf en een spoedig herstel!

Laeremans Suzy

- hoofdverpleegkundige dagziekenhuis Rumst
Laeremans Suzy - AZ Rivierenland

dagziekenhuis

03 880 96 99

suzy.laeremans@azr.be

route 16

Je kan de hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 07:00u en 15:30u.

Contacturen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Welkom in het dagziekenhuis heelkunde Welkom in het dagziekenhuis heelkunde
Pijnmedicatie tijdens en na jouw opname Pijnmedicatie tijdens en na jouw opname
Pijnstilling bij kinderen na een ingreep (campus Rumst) Pijnstilling bij kinderen na een ingreep (campus Rumst)