WK wielrennen: gewijzigde verkeerssituatie

 

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september passeert het wereldkampioenschap wielrennen door de gemeente Kontich. Het peloton komt vanuit de richting Edegem het centrum van Kontich binnengereden en zo naar de Mechelsesteenweg en Grote Steenweg richting Rumst om dan verder door te rijden naar Mechelen en Bonheiden.

 

Om de doortocht voor alle betrokkenen veilig te laten verlopen, wordt het parcours voor alle verkeer afgesloten en dit 2 uur vóór de doortocht tot 30 minuten na de doortocht:

  • vrijdag 24 sept: van 11:00u tot 14:30u
  • zaterdag 25 sept: van 11:00u tot 14:30u
  • zondag 26 sept: van 09:00u tot 12:30u

 

Hierdoor wordt de gemeente Kontich in twee delen gesplitst en wordt het bijna onmogelijk om van het oostelijke naar het westelijke deel te geraken en omgekeerd.
Moet je de Antwerpsesteenweg of Mechelsesteenweg kruisen, zal het enkel mogelijk zijn om op het kruispunt Bussestraat / Lage Vosbergstraat het parcours te dwarsen onder begeleiding en op bevel van de politie.
 
 
Moet je tijdens het wielrennen op campus Rumst zijn?
Hou dan rekening met de wegafsluitingen en vertrek op tijd naar het ziekenhuis. Volg steeds de signalisatie en volg de instructies van de seingevers op.
Meer info over de verkeersmaatregelen vind je op https://www.kontich.be/feestweekend-september.

 

WK wielrennen 2021