Wat je ook doet, begin met je eigen bloed! - lezing 08/09/2022 (Ter Dilft - Bornem)

 

 

Infoavond over Patient Blood Management
donderdag 8 september 2022 om 19:30u – cc Ter Dilft Bornem

 

Onderga je bijvoorbeeld binnenkort een operatie? Dan is een controle van jouw bloed op bloedarmoede noodzakelijk om te kijken of jouw geplande operatie kan doorgaan. Bloedarmoede heeft immers een negatieve invloed op jouw herstel en heeft ongunstige effecten op verschillende organen in ons lichaam.

 

AZ Rivierenland zet in op Patient Blood Management (kortweg PBM)!
Bij Patient Blood Management leggen we de focus op het behoud en de optimalisatie van de waarde van jouw eigen bloed in plaats van het krijgen van een (soms echter wel noodzakelijke) bloedtransfusie. Onze aandacht gaat hierbij uit naar het nauwgezet en veilig omgaan met het bloed van onze patiënten om zo de zorg voor onze patiënten blijvend te verbeteren.

In geval van bloedarmoede kijken we daarom de oorzaak na en gaan we de aanmaak van rode bloedcellen stimuleren om jouw gezondheid te optimaliseren en de operatie veilig te laten doorgaan. Bijkomend zetten we in op het voorkomen of beperken van bloedverlies tijdens een ziekte of operatie, of jouw eigen bloed te “hergebruiken “waardoor ook daar de kans op bloedarmoede vermindert. Zo proberen we de noodzaak aan bloedtransfusies te verkleinen.  

In bepaalde situaties kunnen bloedtransfusies echter levensreddend zijn. Bloed doneren blijft dus noodzakelijk! Het slachtoffer van een ongeval, een kankerpatiënt, …: jij kan zomaar het leven van iemand in jouw omgeving redden, gewoon door te doneren.

 

Wil je meer te weten te komen over Patient Blood Management binnen AZ Rivierenland en hoe jij in “bloedvorm” een operatie kan ondergaan?
Kom dan zeker naar de infoavond in cc Ter Dilft op donderdag 8 september om 19:30u. Inschrijven is niet nodig.
 

Kom je daarnaast ook mee bloed geven op woensdag 28 september tussen 16:00u en 20:00u in AZ Rivierenland campus Bornem?
Schrijf je dan in via 
https://bloedinzameling.rodekruis.be/AZRBornem.
Jouw gezin is eveneens welkom: we voorzien een hapje en drankje, infomomenten over Patient Blood Management en kinderanimatie voor de allerkleinsten.

 

Event donordag

 

Wens je meer informatie over het PBM-beleid van AZ Rivierenland, de infoavond in Ter Dilft op 08/09/2022 of de onze donordag in AZ Rivierenland campus Bornem op 28/09/2022?
Neem dan contact op met: