Verpleegkundige Klaar Pauwels op bezoek bij koning Filip

 

Kanker heeft een grote impact op het leven van kankerpatiënten en hun naasten. De komende jaren ligt de uitdaging in het aanbieden van een kwaliteitsvol leven aan de gelukkig steeds groter wordende groep kankeroverlevers. Kom op tegen Kanker investeert daarom in het initiatief Rentree, een gratis begeleidingstraject op maat van (ex-)kankerpatiënten die vragen hebben rond werk of hiervoor ondersteuning wensen.

 

Verpleegkundige Klaar Pauwels ondersteunt al jarenlang vol overgave onze diabetespatiënten, eerst 15 jaar op campus Bornem en intussen al 10 jaar op campus Rumst. Toen zij zelf na een lange periode van ziekte opnieuw in ons ziekenhuis aan de slag wilde, kwam ook zij in contact met Rentree. “Toen ik mijn diagnose op Valentijn 2018 kreeg, heb ik vrij snel de knop van mijn werk afgezet: mijn focus lag toen op mijn behandeling. Maar nadat de behandeling afgelopen was, begon ik tijdens mijn revalidatie stilaan terug aan het werk te denken. Deze periode na de behandeling was erg verwarrend... Langs de ene kant is "alles" achter de rug maar tegelijkertijd rijzen er veel vragen: niets is meer zoals voorheen en je moet opnieuw je plaatsje in je gezin, je omgeving en je werkomgeving vinden. Doordat mijn rugzakje gevuld was met nieuwe ervaringen en emoties voelde ik me als mens toch ook wat veranderd. Rentree kwam voor mijn terugkeer naar de werkvloer als geroepen. Praktisch stelden zij mee een stappenplan op: welke administratie moet ik in orde maken, hoe kan ik mijn gezin voorbereiden, hoe communiceer ik naar mijn collega's, hoe zie ik de invulling van mijn job,... en daarnaast luisterden zij ook écht naar mijn vragen en bezorgdheden. Toen ik in maart 2019 opnieuw begon te werken, voelde ik mij dan ook erg gesteund door Rentree. Een aanraden voor mijn vele lotgenoten!”

 

Toen Kom op tegen Kanker Koning Filip vorige week vrijdag uitnodigde in ons netwerkziekenhuis UZA ter ere van de 30ste verjaardag van de organisatie, had koning Filip bijzonder veel aandacht voor Rentree. Klaar kon zo met hem kennis maken en persoonlijk aan hem vertellen wat Rentree voor haar betekent.

Klaar Pauwels op bezoek bij koning Filip