Tomorrowland 2022: wij zorgen voor jou!

 

Wij zorgen voor jou!

 

De spoedgevallendienst campus Rumst is voor Tomorrowland-bezoekers die medische hulp nodig hebben het dichtstbij gelegen ziekenhuis. Tijdens het festival worden extra zorgverleners ingeschakeld voor de 3 weekends.

Voor de reguliere opvang van de plaatselijke bevolking is er dus geen enkel probleem en garanderen wij dezelfde continuïteit van zorg. Ook voor dringende oproepen kan je via de noodcentrale 112 de juiste hulp krijgen. Voor privé ziekenwagenvervoer (niet-dringend liggend of zittend ziekenvervoer) kan je beroep doen op de dichtstbijzijnde ambulancedienst ACA (03 844 33 33).

Festivalgangers kunnen zich voor elk medisch probleem aanmelden in één van de veldhospitalen die op het terrein aanwezig zijn. Zij zorgen voor de eerste opvang en verwijzen je, indien noodzakelijk, naar de verscheidene ziekenhuizen in de regio. Het Vlaamse Kruis heeft hiervoor ook voldoende ziekenwagens ter beschikking gesteld om patiënten van het festivalterrein naar deze ziekenhuizen over te brengen.

Het ziekenhuis wordt mee ingeschakeld in het provinciaal rampenplan ingeval van grootschalige incidenten. Achter de schermen zijn de logistieke diensten van het ziekenhuis voorbereid om bij grotere aanvoer van patiënten het nodige materiaal, extra voeding, linnen en medicatie zo snel als mogelijk aan te leveren. Het is dan wel mogelijk dat voor de opvang van onze reguliere patiënten een doorverwijzing naar verder gelegen ziekenhuizen van toepassing zal zijn.

Uiteraard hopen wij niet in dit scenario te verzeilen en wenst het spoedgevallenteam aan alle festivalgangers een gezond muziek- en dansfestival toe!

TML medische hulp