Ook wij dragen ons steentje bij en helpen Oekraïne!

 

1 pallet beschermschorten van AZ Rivierenland en 200 herbruikbare omlooppakken van Cleanlease vertrekken mee naar een mobiel ziekenhuis in de stad Lviv.

De Belgische vzw NGO FLAME is onderdeel van de NGO FLAME GROUP, gespecialiseerd in humanitaire brandwondenzorg en crisismanagement. Enkele weken voor de inval van Rusland in Oekraïne heeft het operationeel team van NGO Flame het mobiel ziekenhuisprogramma heropgestart, met het oog op een mogelijke tussenkomst in Oekraïne en/of de buurlanden. Hierdoor kon er - na de Russische inval in Oekraïne - meteen gereageerd worden om een mobiel ziekenhuis snel in te zetten. Het operationeel team van NGO Flame is erin gelukt binnen de week een mobiel ziekenhuis af te leveren aan de plaatselijke hulpverleners in de buurt van de stad LVIV in Oekraïne.

Waar de Philips Foundation zorgt voor de medische apparatuur voor het 20-bedden tellend autonoom ziekenhuis, heeft het logistiek team van NGO Flame haar netwerk aangesproken om bijkomende medische hulpgoederen te verkrijgen.

Net zoals wij in het verleden al tweedehands hulpgoederen hebben geschonken aan de NGO Flame voor hun brandwondencentra in Burkina Faso en DRC wilden wij opnieuw onze steun verlenen voor het mobiel ziekenhuis in Oekraïne.

De donatie van ziekenhuiskledij werd met veel dank aangenomen en wordt - samen met andere donaties - vervoerd naar de juiste eindbestemming.

 

Wij wensen hen veel succes toe!

 

Oekraïne