Oncologische revalidatie

Herstellen van kanker… hoe doe je dat?
Kanker en de daarbij horende intensieve behandelingen hebben een grote impact op zowel fysiek, emotioneel als sociaal vlak. Patiënten ervaren dan ook vaak moeilijkheden om de draad van hun leven opnieuw op te nemen na deze periode van onderzoeken en behandelingen. Zo is vermoeidheid een vaak gehoorde klacht die het dagelijks functioneren behoorlijk kan verstoren en dit zelfs lange periode na het beëindigen van de behandelingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging kankergerelateerde klachten, zoals vermoeidheid en een verminderd fysiek vermogen, kan bestrijden.

 

Het programma
De dienst fysische geneeskunde biedt een revalidatieprogramma van 12 weken aan, waarbij je - onder begeleiding van een kinesist - tweemaal per week je lichamelijke conditie kan verbeteren door middel van sport- en bewegingsactiviteiten. Stap voor stap bouwen wij aan uithouding en kracht door verschillende oefentoestellen (zoals crosstrainer, loopband, ...) en krachttoestellen.

Het voordeel aan dergelijk gevarieerd programma is dat alle spiergroepen van het lichaam worden getraind. De oefensessies vinden steeds plaats in groep. Je traint op je eigen tempo onder lotgenoten.

 

Wens je meer informatie?
Lees hiervoor onze brochure oncologische revalidatie.

Henskens Bieke

Bieke Henskens - AZ Rivierenland

psychologie

03 880 99 04

bieke.henskens@azr.be

werkt gedeeltelijk aan conventietarief

verzekerd via Amma

B. Henskens biedt algemene zorg binnen psychologie.

Contacturen
Rumst
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Verhelst Kristine

Verhelst Kristine - AZ Rivierenland

kinesitherapie

03 880 90 11

kristine.verhelst@azr.be

werkt aan conventietarief

verzekerd via Amma

K. Verhelst biedt algemene zorg binnen kinesitherapie.

Oncologische revalidatie Oncologische revalidatie