Dag tegen Kanker 2019

Elke dag krijgen 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een ziekte die fysiek en psychisch erg ingrijpend is voor de patiënt. Ook voor hun naasten is het een erg verwarrende en moeilijke periode. Op de Dag tegen Kanker op 17 oktober zetten we daarom onze oncologische patiënten extra in de bloemetjes met een fijne attentie.

 

Op campus Bornem kan je daarnaast een tentoonstelling bezoeken waarin (ex)kankerpatiënten via hun werken tonen welke evolutie ze hebben doorgemaakt en wat hen heeft geholpen. Deze tentoonstelling is vrij te bezoeken en bevindt zich in de gang naast het onthaal rechts en op het dagziekenhuis geneeskunde. Je kan op deze dag ook genieten van een optreden van het koor Animato uit Oppuurs; zij zingen op om 11:00u op het dagziekenhuis geneeskunde en om 11.30u in de centrale inkomhal.

 

Op campus Rumst werken we al 4 jaar samen met het TA Schoonheidsverzorging Den Biezerd Niel. De leerlingen bieden van 14 tot en met 17 oktober op de kamer gratis een lichaamsverzorging aan elke patiënt die dit wenst. Ben je die week niet in ons ziekenhuis, maar wil je toch graag een verwenmomentje? Neem dan contact op met onze psychologe Leen Braem (03 880 99 01 - leen.braem@azr.be).

AZ Rivierenland - Dag tegen kanker