Geneeskunde

campus Bornem

De afdeling geneeskunde campus Bornem is een acute afdeling voor diagnose en behandeling.
Op deze afdeling verblijven patiënten voor de internistische disciplines 
cardiologiepneumologieendocrinologie en diabetologiegastro-enterologie en neurologie.

De verpleegafdeling telt 30 kamers, waarvan 22 eenpersoonskamers en 8 tweepersoonskamers. De afdeling is ingedeeld in 2 zones: een verblijfsafdeling en een stuk shortstay. Je kan de dagelijkse verantwoordelijke contacteren via:

  • shortstay (kamers 252-260 + 230-233): 03 890 16 85
  • verblijfsafdeling (kamers 234 t.e.m. 251): 03 890 16 45

 

Verwelkoming op de afdeling
Bij jouw opname op de afdeling word je verwelkomd door een verpleegkundige: zij vult samen met jou een vragenlijst in met de nodige administratieve en zorgkundige gegevens. Deze gegevens zijn voor onze zorgverleners noodzakelijk om jou een correcte zorg op maat te geven. We vragen ook een medicatielijst met een overzicht van de thuismedicatie mee te brengen. Deze lijst dient als basis voor jouw medicatieschema en wordt door de arts bevestigd en zo nodig aangepast.
Jouw behandelend specialist komt dagelijks langs om met jou de planning van de nodige onderzoeken af te spreken en jouw behandeling voor te stellen en te verduidelijken. De verantwoordelijke verpleegkundige vertelt je graag wanneer de arts op de afdeling komt en neemt bij dringende problemen contact op met jouw arts.

 

Continue opvolging van hart en longen
We beschikken over 8 telemetriekanalen om onze patiënten gericht te volgen op cardiaal vlak en over 4 teleoxymetriekanalen om patiënten ook pneumologisch te monitoren: patiënten dragen een zender die het hartritme (cardiaal) of de zuurstofverzadiging (pneumologisch) registreert en doorstuurt naar een centrale monitor die zowel op intensieve zorgen als op onze afdeling kan worden opgevolgd. Word je gemonitord, dan kan je enkel de afdeling verlaten nadat je de verpleging hebt verwittigd.

 

Ondersteuning van diabetespatiënten
De diabeteseducatoren van de conventie brengen jou de nodige kennis en vaardigheden bij wanneer je voor het eerst wordt geconfronteerd met diabetes.

 

Veilige en kwaliteitsvolle zorg voor onze patiënten
De afdeling geneeskunde streeft naar veilige, kwaliteitsvolle zorg op maat van de patiënt. We hebben hiervoor een deskundig multidisciplinair team, dat ondersteund wordt door logistieke medewerkers, de schoonmaakdienst en technische diensten. We begeleiden ook onze studenten verpleegkunde op een deskundige manier: zo wordt ingezet op continue veilige zorg en vorming van toekomstige collega’s. We vinden jouw bemerkingen en feedback zeer belangrijk en gebruiken deze om onze zorg voortdurend te verbeteren.

 

Terug naar huis
Bij ontslag ontvang je een medische ontslagbrief, een medicatieschema en de nodige afspraken om je verder ambulant op te volgen. Stel gerust vragen als er iets niet duidelijk is. We zijn er namelijk om jou te helpen. Wij wensen jou een aangenaam verblijf en een spoedig herstel!

Stevens Achiel

- hoofdverpleegkundige geneeskunde Bornem
Stevens Achiel - AZ Rivierenland

geneeskunde

03 890 16 85

achiel.stevens@azr.be

route 45

Je kan de hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 06:45u en 15:30u.

Contacturen
Bornem
ma
vm
nm
av
di
vm
nm
av
wo
vm
nm
av
do
vm
nm
av
vr
vm
nm
av
za
vm
nm
av

Verbruggen Lindsay

- co-hoofdverpleegkundige geneeskunde Bornem
Verbruggen Lindsay - AZ Rivierenland

geneeskunde

03 890 16 45

lindsay.verbruggen@azr.be

route 31

Je kan de co-hoofdverpleegkundige telefonisch bereiken op weekdagen tussen 07:45u en 16:15u.

Thuismedicatieformulier Thuismedicatieformulier